Nieuws

Algemene Beschouwingen: Tijd voor verandering

Op dinsdag 31 oktober hebben de elf fracties in de gemeenteraad hun algemene beschouwingen op het afgelopen en komende politieke jaar gegeven. Hiermee is de raad de begrotingsbehandeling gestart. De programmabegroting wordt op dinsdag 8 november door de gemeenteraad vastgesteld. Lees hieronder wat Astrid Janssen namens GroenLinks heeft gezegd.

 

Lees verder

Dillian Hos als nieuw raadslid geïnstalleerd

Dillian Hos

Dillian Hos is dinsdag 10 oktober beëdigd als gemeenteraadslid. Ze neemt de plek van Hiske Land in, die dezelfde avond afscheid nam. Hos (50) was al buitengewoon raadslid en voerde in die hoedanigheid het woord over veiligheid en mobiliteit.

Lees verder

Groen Tientje: voor herstel groen 10 euro extra OZB

Groen Tientje

Met een ‘Groen Tientje’ wil de fractie van GroenLinks de vele omgezaagde bomen in de stad gaan vervangen. Dat ‘tientje’ komt uit gemiddeld tien euro extra OZB, dat huishoudens gaan betalen vanaf volgend jaar. Dit voorstel legt de fractie van GroenLinks voor aan de gemeenteraad. GroenLinks denkt dat er onder inwoners steun is voor het voorstel.

 

Lees verder

Hiske Land treedt terug als raadslid

Hiske Land

Hiske Land, sinds maart 2010 een zeer gewaardeerd fractielid van GroenLinks in de Amersfoortse gemeenteraad, heeft besloten terug te treden als raadslid. Het raadswerk is voor haar helaas niet meer te combineren met de zorg voor haar zieke echtgenoot en met haar werk.

 

Lees verder

Astrid Janssen beoogd lijsttrekker GroenLinks voor gemeenteraadsverkiezingen

Astrid Janssen is de beoogd lijsttrekker voor GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Janssen, nu raadslid voor de partij, heeft volgens de kandidatencommissie van GroenLinks een sterk eigen groen profiel en is een scherp debater. Dat maakt haar bijzonder geschikt om de lijst aan te voeren. ‘Astrid staat voor een eerlijk en duurzaam Amersfoort’, zegt de kandidatencommissie in haar advies aan de leden.

Lees verder

Pagina's