Nieuws

Astrid Janssen presenteert Regenboog Stembusakkoord

Astrid Janssen, lijsttrekker van GroenLinks Amersfoort, presenteerde vanavond, 8 februari, het Amersfoorts Regenboog Stembusakkoord. Dit initiatief is tijdens het eerste Regenboogdebat in Amersfoort met applaus ontvangen door de negen partijen die aanwezig waren.
GroenLinks hoopt dat elke politieke partij die actief is in Amersfoort dit Regenboog stembusakkoord ondertekent en dat we aan al onze inwoners laten zien dat wij artikel 1 van de grondwet omarmen.

 

Waarom een akkoord? Lees verder!

Feestelijke start campagne met 'Jesse'

GroenLinks is een beweging, ook in Amersfoort. Ons ledenaantal schoot afgelopen week over de 400 heen en 13 januari hebben we bij de campagne-aftrap veel nieuwe gezichten mogen ontmoeten. Wij gaan Amersfoort veranderen!

Doe je mee?

Algemene Beschouwingen: Tijd voor verandering

Op dinsdag 31 oktober hebben de elf fracties in de gemeenteraad hun algemene beschouwingen op het afgelopen en komende politieke jaar gegeven. Hiermee is de raad de begrotingsbehandeling gestart. De programmabegroting wordt op dinsdag 8 november door de gemeenteraad vastgesteld. Lees hieronder wat Astrid Janssen namens GroenLinks heeft gezegd.

 

Lees verder

Dillian Hos als nieuw raadslid geïnstalleerd

Dillian Hos

Dillian Hos is dinsdag 10 oktober beëdigd als gemeenteraadslid. Ze neemt de plek van Hiske Land in, die dezelfde avond afscheid nam. Hos (50) was al buitengewoon raadslid en voerde in die hoedanigheid het woord over veiligheid en mobiliteit.

Lees verder

Groen Tientje: voor herstel groen 10 euro extra OZB

Groen Tientje

Met een ‘Groen Tientje’ wil de fractie van GroenLinks de vele omgezaagde bomen in de stad gaan vervangen. Dat ‘tientje’ komt uit gemiddeld tien euro extra OZB, dat huishoudens gaan betalen vanaf volgend jaar. Dit voorstel legt de fractie van GroenLinks voor aan de gemeenteraad. GroenLinks denkt dat er onder inwoners steun is voor het voorstel.

 

Lees verder

Pagina's