Nieuws

Samen aan de slag voor duurzame groei

Nieuwe coalitie van D66, VVD, GroenLinks en CU

Tijd voor verandering in Amersfoort. Tijd om de stad te verduurzamen, om te zorgen dat er woningen bij komen. En ook tijd om te zorgen dat iedereen in onze samenleving er echt bij hoort. Dit waren onze drijfveren bij het onderhandelen over het coalitie-akkoord, dat vrijdag 15 juni na weken van intensief onderhandelen is gepresenteerd. Opvallend is de centrale rol voor duurzaamheid en de inclusieve samenleving. 

 

Portefeuilles Astrid en Cees

Onderhandelingen coalitie

De onderhandelingen over een nieuw coalitieakkoord verlopen voorspoedig. Nadat rond het dossier Westelijke ontsluiting de afgelopen weken lastige gesprekken zijn gevoerd, is vervolgens over zorg, werk en inkomen, duurzaamheid, cultuur, sport en groen gesproken. De komende week staan onder andere financiën en bestuur op het programma. We hopen binnen enkele weken een coalitieakkoord te kunnen presenteren. 

Westelijke Ontsluiting

GroenLinks is en blijft tegen de Westelijke Rondweg; we zien de noodzaak ervan niet en de aanleg gaat ten koste van veel groen. We hoopten dat één van de partijen die in de afgelopen periode voorstander van deze weg waren tot inkeer zou komen, zodat de weg te stoppen zou zijn. Dat is niet gebeurd.

Lees verder

Motie nazorg (ex-)gedetineerden

Youssef El-Messaoudi

Raadsleden Youssef el-Messaoudi (GL) en Kees Kraanen (VVD) dienen morgen - 15 mei - een motie in waarin zij het college verzoeken het Maatwerkvangnet dat er is voor (ex-)gedetineerden met een huurwoning eveneens beschikbaar te maken voor (ex-)gedetineerden met een koopwoning.

 

Lees verder

Molkenboer formateur in Amersfoort

Victor Molkenboer formateur Amersfoort

Burgemeester Victor Molkenboer van Woerden gaat aan de slag als formateur in Amersfoort. Hij heeft positief geantwoord op het verzoek van ChristenUnie, D66, GroenLinks en VVD om de formerende partijen te begeleiden in het vormen van een nieuwe coalitie.

Lees verder

Pagina's