Nieuws

Aan de slag

Astrid Janssen tijdens toelichting Backer.

Verkenner Joris Backer adviseert in zijn eindrapport van 13 april zoals bekend een vierpartijencoalitie van D66, Groen Links, VVD en CU en lichtte zijn advies dinsdag 17 april toe tijdens een openbare bijeenkomst in de raadzaal. We zijn blij met dit advies en gaan nog deze week aan de slag met gesprekken met deze partijen en het aanstellen van een formateur.

Verkenner: coalitie GL, D66, VVD en CU meest kansrijk

Nieuwe fractie GL Amersfoort

Verkenner Joris Backer heeft zijn eindrapportage afgerond en concludeert dat de combinatie van GroenLinks, D66, VVD en ChristenUnie de meeste kans maakt om een duurzame, stabiele en ambitieuze coalitie te vormen. Wij zijn blij dat we verder kunnen praten en dat Backer concludeert dat deze partijen ‘de uitdagingen waar Amersfoort voor staat met eenzelfde urgentie en ambitie het hoofd willen bieden.’

 

Toelichting en eindrapportage

Tweede ronde verkenningen nieuw colllege

Verkenningen nieuw college Amersfoort

Een kort bericht over de verkenningen voor een nieuwe Amersfoortse coalitie. Na het eerste gesprek van vorige week, hebben we gisteren een tweede gesprek gevoerd met de informateur, de heer Backer. In dat gesprek hebben we op zijn verzoek onze visie gegeven op een aantal onderwerpen. Het gesprek ging onder andere over duurzaamheid, woningbouw, een nieuw stadhuis, het sociaal domein, de Westelijke Rondweg en financiën.

Wat wij graag willen

Den Haag, versoepel uitvoering Kinderpardon

‘Hartjestocht’ voor Howick en Lili

Er moet een oplossing komen voor kinderen van asielzoekers die hier al talloze jaren in onzekerheid leven en niet voor een kinderpardon in aanmerking komen. GroenLinks en SP willen dat het college bij de staatssecretaris pleit voor versoepeling van het zogeheten meewerk-criterium. De Amersfoortse raad schaarde zich dinsdag unaniem achter de motie Kinderpardon, mede getekend door Amersfoort2014, ChristenUnie, DENK, D66, PvdA en BPA.

 

Lees verder

Graag een progressieve en slagvaardige coalitie

Nog nooit was GroenLinks zo groot in Amersfoort. De derde partij van de stad en zes zetels: met recht een historische uitslag!
Bij de verkiezingen waren wij niet de enige partij die 6 zetels behaalde. Dit maakt de formatie van een nieuwe coalitie ingewikkeld.

 

Lees verder

Pagina's