Definitieve uitslag GR 2018
Definitieve uitslag GR 2018

Aantal zetels is verdubbeld!

Niet minder dan 9257 Amersfoorters hebben ons op 21 maart hun stem gegeven. Een schitterende verkiezingswinst! Het aantal zetels van GroenLinks in de Amersfoortse raad verdubbelt hiermee van 3 naar 6. We zijn trots en blij en bedanken al onze kiezers voor het vertrouwen en de steun!

 

Met 9257 stemmen is GroenLinks in Amersfoort nu de derde partij in Amersfoort. De nieuwe fractie bestaat uit Astrid Janssen, Dillian Hos, Youssef el-Messaoudi, Jeroen Bulthuis, Linda van Tuyl en Bram Leeuwenkamp. Zo groot is GroenLinks in Amersfoort niet eerder geweest.

We zijn enorm dankbaar voor de vele vrijwilligers die dit prachtige resultaat mede mogelijk hebben gemaakt, bijvoorbeeld door deur-aan-deur campagne te voeren met ons. Ook zagen we de afgelopen maanden ons ledenaantal stijgen en het aantal volgers op onze social media groeien.

Dank je wel allemaal voor je support! Samen veranderen we Amersfoort en werken we aan een duurzame stad waarin iedereen erbij hoort en we niemand in de steek laten.

Lijsttrekker Astrid Janssen sleepte van alle kandidaten van alle Amersfoortse partijen tot haar verrassing overigens de meeste stemmen in de wacht: 6007.
 

Afbeelding overzicht: AD - Artwin Kreekel