Vandaag werd de gecombineerde GroenLink/PvdA kandidatenlijst bekend voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Het was natuurlijk al bekend dat Frans Timmermans de lijst aanvoert, maar nu zijn ook alle andere kandidaten (voorlopig) bekend. Benieuwd naar wie er nog meer op de landelijke lijst staan? Je kunt de volledige lijst hier bekijken.    

De eerste 46 kandidaten staan in alle kiesdistricten op de lijst. Plek 47 tot en met 50 zijn gereserveerd voor lokale kandidaten. Bram Leeuwenkamp staat op plek 48 en is verkiesbaar in de in de provincies Utrecht, Flevoland en Gelderland. Naast Bram is ook Giel van der Steenhoven, namens Groenlinks buitengewoon raadslid in Amersfoort, verkiesbaar. Giel staat op plek 47 in Noord-Holland en zal er daar als lijstduwer voor moeten zorgen dat de meeste stemmen naar groen-rood gaan. Giel: "We staan aan de vooravond van een grote aardverschuiving in politiek Den Haag. Het is een voorrecht om deel uit te mogen maken van de beweging die er voor gaat knokken om de toekomst van Nederland felrood en donkergroen te laten kleuren."

Wil je meer weten over de kandidatuur van Bram en Giel? Je vindt hier de persoonlijke motivatie en de toelichting op de kandidatuur van het partijbestuur. Het komende lijstreferendum, waar alle GroenLinks en PvdA leden aan mogen deelnemen dient ervoor om de lijst definitief te maken.

GroenLinks Amersfoort steunt Bram en Giel. Het zou geweldig zijn als zij worden verkozen als lid van de Tweede Kamer. Samen met hen gaan we de straat op om langs de deuren te gaan en op stations flyers uit te delen. Hier hebben we nog veel hulp bij nodig. Meedoen? Meld je aan! 

Het kan zijn dat de eerste campagne momenten Bram nog verstek moet laten gaan, of dat hij met kleine oogjes meeloopt. Bram: "Onze dochter kan elk moment geboren worden! Dus ik zal mij eerst op mijn vaderschap gaan concentreren. Wie weet daarna de straat op om campagne te voeren met ons meisje in de draagzak."