Woont in: Soesterkwartier   I   Portefeuilles: Financiën, WMO, Bestuurlijke Vernieuwing, Sport

“ Met dit akkoord kijken we niet alleen tot volgende verkiezingen, maar twee generaties vooruit. ”

Bram werkte in de jeugdzorg toen hij in 2018 raadslid werd voor GroenLinks, en wilde de uitholling van deze sector te helpen tegengaan. ‘Dat er door krappe budgetten keuzes moesten worden gemaakt was niet te vermijden, maar ik vond dat die wel vanuit de inhoud beredeneerd moesten worden.’ Tijdens die raadsperiode bepleitte hij met succes het inzetten van ervaringsdeskundigen in de jeugdzorg: zij kunnen veranderingen voorstellen die echt werken. Ook de introductie van praktijkondersteuners Jeugd bij huisartsen heeft Amersfoort aan Bram te danken.

Sinds 2022 is Bram fractievoorzitter. Met het coalitieakkoord voor deze periode, waar hij aan bijdroeg, is hij blij en ook trots. "Met dit akkoord kijken we niet alleen tot volgende verkiezingen, maar twee generaties vooruit. We geven voorrang aan de fietser en de voetganger. We kiezen voor duurzame energie en kansen voor kinderen.’ Nu ziet hij er op toe dat de plannen ook echt worden uitgevoerd. "Zodat we in 2026 kunnen zien dat de GroenLinkse idealen goed zijn terechtgekomen."

Bram hoort het graag als inwoners ergens tegenaan lopen in de zorg, maar ook als ze duurzame ideeën hebben. Neem gerust contact met hem op.

Foto: Lies Brons