Nadya oogst lof vanwege haar daadkracht, deskundigheid en eerlijkheid. Daarnaast wordt ze gewaardeerd om haar toegankelijkheid: ze steekt veel energie in goed contact met inwoners en staat voor hen klaar.

De jury is onder de indruk van haar inspanningen op het gebied van jongeren en armoedebestrijding.  “Haar gedrevenheid en enthousiasme zijn aanstekelijk. Ook op landelijk niveau laat ze haar stem horen en tegelijkertijd weet ze landelijke maatregelen goed te vertalen naar de lokale context.”

Nadya is zeer vereerd dat ze gewonnen heeft: “Dit geeft mij het vertrouwen en de motivatie om een betrokken en nabije bestuurder te blijven. Ik vind het belangrijk te luisteren naar inwoners en hen persoonlijk te ontmoeten in de stad, alleen dan krijg je meer gevoel bij wat er leeft en speelt.”

Deze prijs is voor Nadya ook een waardering voor de samenwerking met de stad: “Het is altijd een team dat samen aan de lat staat van goede resultaten. Van betrokken inwoners, medewerkers en vrijwilligers van partnerorganisaties, medewerkers van gemeente en gemeenteraad samen. Deze prijs is daarom ook voor hen.”

De beste bestuurder is een jaarlijkse prijs van journalistiek platform Binnenlands Bestuur in samenwerking met adviesbureau Necker dat sinds 2014 wordt uitgereikt. De winnaar wordt gekozen door lokale en regionale bestuurders, politici en inwoners.

De prijsuitreiking was in Kerkrade. De verkiezing bestaat uit twee rondes. In de laatste stemronde zijn ruim 12.000 stemmen uitgebracht.

Eerder schreven op deze website al over de nominatie van Nadya: 
https://amersfoort.groenlinks.nl/nieuws/wethouder-aboyaakoub-akkouh-genomineerd-als-beste-bestuurder-van-2023