Tijdschrift Binnenlands Bestuur en Necker hebben uit elke provincie een bestuurder genomineerd voor de titel 'beste bestuurder van 2023'. De 13 genomineerden (inclusief één bestuurder van een waterschap) zijn bekendgemaakt. Genomineerd namens de provincie Utrecht is GroenLinks wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh, gemeente Amersfoort. 

Nadya wordt dus gezien als de beste bestuurder van de provincie Utrecht en als één van de beste van heel Nederland. En dat is niet voor het eerst. Ook vorig jaar koos de selectiecommissie ervoor om Nadya te nomineren. Nadya: "Ik ben erg vereerd om voor de tweede keer genomineerd te worden als beste bestuurder van Nederland. Het verschil maken daar waar de mensen zijn en voor hen die onze aandacht en ondersteuning het hardst nodig hebben."

In deze jaarlijkse verkiezing wordt de 'Beste Bestuurder' gekozen uit lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers. De genomineerden zijn nu bekend gemaakt door de selectiecommissie. Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? Nadya Aboyaakoub-Akkouh dankt haar nominatie onder meer aan haar daadkracht, deskundigheid en eerlijkheid. Daarnaast wordt ze gewaardeerd om haar toegankelijkheid: ze steekt veel energie in goed contact met inwoners en staat voor hen klaar. Met haar inspanningen voor de jeugd en op het gebied van armoedebestrijding oogst ze veel lof in Amersfoort.

Het publiek kan tot 30 januari meestemmen voor deze en andere bestuurlijke titels. Je kunt hier je stem uitbrengen: https://necker.survalyzer.eu/qshsfjyoax/fipxb4p7

Op 7 februari maken de organisatoren Binnenlands Bestuur en bureau Necker de winnaars bekend.