De gemeente moet nu echt stoppen met het verwijderen van verkeerd geparkeerde fietsen op het Centraal Station, als zij geen gevaar opleveren. Het weghalen van deze fietsen is niet nodig en blijkt bovendien volgens de landelijke wet niet te mogen. GroenLinks heeft opnieuw vragen gesteld aan het college van B&W.

GroenLinks stoort zich al langere tijd aan het wegslepen van ongevaarlijk geplaatste fietsen buiten de rekken. Er is op het voorplein van het station onvoldoende stallingsruimte. Fietsers moeten hun fiets dus wel naast de rekken plaatsen. Volgend jaar komt er een nieuwe gratis fietsenstalling in de kelder, maar zolang deze niet open is, mogen fietsen niet worden weggehaald, vindt GroenLinks.

In het afgelopen jaar heeft de fractie al verschillende keren vragen gesteld aan het college van B&W. Het college vindt dat de fietsen weg moeten vanwege 'het aanzien en algemeen belang'. Inmiddels blijkt dat het verwijderen van ongevaarlijk gestalde fietsen, niet op deze manier mag volgens de landelijke wet. De gemeente moet het verwijderen eerst aankondigen, voor de fiets daadwerkelijk naar het depot wordt afgevoerd.

GroenLinks vindt daarom dat de gemeente onmiddellijk moet stoppen met het wegslepen zonder waarschuwing.