Robin Tan in Fluor, foto Bernard van Gellekom
Robin Tan in Fluor, foto Bernard van Gellekom

Afscheid Robin Tan in Fluor

Ter nagedachtenis aan oud-raadslid Robin Tan is er 21 augustus een openbare afscheidsceremonie in Fluor. Sylvia Kesler zat destijds samen met hem in de raad. “Het mooiste van de politiek vond Robin een gedegen, genuanceerd verhaal en een eerlijk debat. Hij was uitermate creatief, onconventioneel, zelfs tegendraads, en ook humoristisch, en daarin een woordkunstenaar, vaak zelfs poëet. Hij is dan ook Amersfoorts eerste stadsdichter geweest.”

 

Zondag 11 augustus werd bekend dat Robin (58) is overleden. Hij zat in de Amersfoortse gemeenteraad namens GroenLinks van april 1998 tot maart 2006.

Sylvia: “Een heftige, bijzondere en veelzijdige man! Een maximalist, gedreven in alles wat hij deed. Ik heb intensief met hem samengewerkt, indertijd met Ronald Vis als fractievoorzitter en later David Mol. We hebben vele en hele nachten in Van Zanten het leven besproken en de politiek in het bijzonder. En hoe vaak samen met Ramon Smits Alvarez, met wie hij naar Spanje ging om diens Catalaanse roots te verkennen. Allen te vroeg overleden.”

“David Mol werd ziek en toen werd Robin even fractievoorzitter, tot de volgende verkiezingen. Naast cultuur had hij steeds de harde onderwerpen in zijn portefeuille, zoals stadsontwikkeling en verkeer.”

Op Facebook meer informatie over de afscheidsceremonie in Fluor, het poppodium dat is voortgekomen uit de Kelder, waarvan Robin medeoprichter was.

Meer over Robin Tan hier.