Robin Tan © Remko Schotsman
Robin Tan © Remko Schotsman

Ter nagedachtenis: Robin Tan

“Robin was een zeer welbespraakte man met een goed hart voor GroenLinks en een groot hart voor Amersfoort, cultuur en jongeren." Zo herinnert oud-wethouder Gerda Eerdmans zich Robin Tan, oud-raadslid van GroenLinks Amersfoort. Gisteren werd bekend dat Robin helaas op veel te jonge leeftijd (58) is gestorven.

 

Robin zat in de Amersfoortse gemeenteraad namens GroenLinks van april 1998 tot maart 2006, toen hij het tijd vond om te stoppen. Hij was een uiterst bevlogen, analytisch raadslid en is ook korte tijd fractie-voorzitter geweest.
“Het was een tijd waarin je nog eindeloze betogen kon houden in de raad en daar hield Robin wel van,” aldus Gerda. “We zijn tegelijkertijd als raadslid begonnen. Robin had vaak hele teksten uitgewerkt, wist die op een mooie manier voor te dragen en genoot daar enorm van. Een bijzondere man, die deed waar hij plezier in had. Cultuur was echt zijn ding. Hij had volgens eigen zeggen ook een goede band met Annie Brouwer, de toenmalige burgemeester.”

We herinneren ons Robin natuurlijk ook onder meer als muzikant, één van de aanjagers van het kraken van de leegstaande Grachtkerk in 1985, nu De Lieve Vrouw en als medeoprichter van De Kelder, het poppodium onder het theater en voorloper van Fluor, waar Robin eerder dit jaar optrad tijdens de Nirvana tribute.

Robin zal enorm worden gemist in Amersfoort.