“ We moeten niet doorgaan op de gebaande paden maar nieuwe wegen inslaan. ”

Woont in: Kruiskamp   I   Portefeuille: Woningbouw

Jeroen combineert sinds 2018 het raadslidmaatschap met zijn werk als adviseur ruimtelijke ontwikkeling bij Rijkswaterstaat en het vaderschap van drie jonge kinderen. 

Hij bijt zich graag vast in één van de grootste uitdagingen waar Amersfoort in de komende jaren voor staat: de groei van de stad op een duurzame manier opvangen. 

Amersfoort groeit voorlopig nog met rond de 1000 woningen per jaar, om woningnood tegen te gaan. Dat in combinatie met uitdagingen als de energietransitie en klimaatverandering, vraagt volgens Jeroen om fundamenteel andere keuzes.

"Niet nog een extra baantje asfalt erbij op de Stadsring, maar juist minder auto’s, zodat we het openbaar gebied terug kunnen geven aan fietsers, voetgangers en spelende kinderen. Geen nieuwe woonwijken meer in het weiland, maar bouwen binnen de bestaande stad door transformatie van oude bedrijventerrein en leegstaande kantoren." Wat Jeroen betreft gaat Amersfoort niet door op de gebaande paden en de weg van de minste weerstand, maar slaat nieuwe wegen in en breekt met oude gewoontes.

Heb jij ook ideeën voor duurzame en leefbare stad en wil je daar graag over doorpraten, neem dan contact met Jeroen via j.bulthuis@amersfoort.nl.