“ Een groene, klimaatadaptieve, gezonde leefomgeving, een stad rijk aan cultuur tot in de haarvaten van de wijken en rechtvaardigheid: dat is waar ik deze periode op inzet. ”

Woont in: Binnenstad   I   Portefeuilles: cultuur, groen, stedelijk beheer, milieu, economie
 

Ida is in 2022 verkozen als raadslid en was de periode daarvoor buitengewoon en plaatsvervangend raadslid. Ze werd toen derde bij de verkiezing van meest opvallend raadslid. Ida was jarenlang fractiemedewerker en wil constructief meewerken aan een duurzaam, sociaal en cultureel sterk Amersfoort. “Ik wil graag iets betekenen voor mensen die zich niet gehoord voelen en voor iedereen die zich bezig houdt met kunst en cultuur, op welke schaal dan ook: je kunt met cultuur verrassend veel en diverse doelgroepen bereiken. Ook de ontwikkelingen op het gebied van vergroenen van wijken houd ik nauwlettend in de gaten, als het aan mij ligt zijn eind deze periode álle Amersfoortse tuinen groen en klimaatadaptief!”

Als journalist bouwde Ida een breed netwerk in de stad op. Ze weet mensen te vinden en inwoners haar ook. Zo weet ze goed wat er leeft in de stad. Vanuit haar journalistieke werk is ze gewend zich snel in te lezen op onderwerpen en thema’s en kritische vragen te stellen, en óók om een luisterend oor te bieden. 

Mail Ida gerust met vragen en opmerkingen!

Foto: Lies Brons