“ Iedereen doet er evenveel toe en iedereen mag meepraten in de samenleving. Ook in Amersfoort. ”

Woont in: Willem III   I   Portefeuilles: Onderwijs, Regenboogagenda, Jeugdhulp, GGD, Maatschappelijke Opvang

Freya werd in 2022 in de raad verkozen. Ze voelde zich geroepen om haar stem te laten horen door de schrijnende verhalen van jongeren die met die jeugdzorg te maken hadden. "Ik ken zelf personen die helemaal vastliepen in het krijgen van zorg. Dat mag niet gebeuren. Als het even niet zo goed gaat met je, dan moet je steun kunnen krijgen.” Lisa Westerveld, die zich in de Tweede Kamer inzet voor deze jongeren is een inspiratiebron voor Freya, die besloot dat ook zij het verschil wil maken.

Ze maakt zich hard voor gelijke kansen in de samenleving en vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. 'Iedereen doet er evenveel toe en iedereen mag meepraten in de samenleving. Ook in Amersfoort.'

Bij jongeren is Freya ook in haar werk als communicatieadviseur bij de VO-Raad (voor voortgezet onderwijs), en als jurylid bij debatwedstrijden betrokken. Wat ze jongeren voorhoudt bij de debatten geldt voor haar ook in de gemeenteraad: “Als we blijven luisteren naar elkaar, dan kunnen we met elkaar veel positiefs teweegbrengen.”

Foto: Lies Brons