Hoe mooi zou het zijn als er veel meer mensen dan nu interesse in de (lokale) politiek zouden hebben? En zich vervolgens inzetten voor buurt of stad, meedenken over belangrijke vraagstukken, en verder kijken dan hun eigen achtertuin. Ik had ooit ook van iemand dat duwtje nodig om die drempel over te gaan.

Sinds 2001 ben ik actief in de lokale politiek, eerst in mijn vorige woonplaats Valkenburg aan de Geul, en vanaf 2009 in Amersfoort. Begin 2009 werd ik hier afdelingsvoorzitter, tot 2010, toen ik (onverwachts) de gemeenteraad in mocht. Als gemeenteraadslid voor GroenLinks was ik tot 2018 onder andere woordvoerder sociaal domein, mobiliteit, financiën en sport en in mijn tweede periode fractievoorzitter. Ik heb geleerd hoe je vanuit kernwaarden en door samenwerken veel voor elkaar kan krijgen maar ook dat sommige vraagstukken superingewikkeld zijn om op te lossen.

In 2018 verliet ik de Amersfoortse gemeenteraad en werd voorzitter van de Amersfoortse Sportfederatie (ASF), waarbij ik in samenwerking met de gemeente en SRO sport probeerde te verbinden met zorg en welzijn.

Sinds maart 2022 ben ik afdelingsvoorzitter. We gaan na twee jaar Coronatijd, waarin weinig kon, een nieuwe periode in. De banden met onze leden kunnen worden aangehaald, we hebben weer meer mogelijkheden om mensen te interesseren voor (lokale) politiek en voor onze oplossingen.