“ Voluit kiezen voor de toekomst van onze kinderen. Voor schone lucht, duurzaam vervoer, de fiets, het groen. Daar profiteren alle Amersfoorters van. ”

Ik ben Dillian (53) en ik woon in het Soesterkwartier. In het dagelijks leven werk ik met veel plezier als directeur van twee basisscholen in Schothorst.

Het raadswerk vind ik een mooie en eervolle klus. Als raadslid kun je veel bereiken. Zo is de Leusderweg door ons initiatiefvoorstel veiliger geworden, met fietsstroken en oversteekplaatsen. 

In deze raadsperiode nemen we deel aan de coalitie die de stad bestuurt. Ik ben heel erg trots op het coalitieakkoord dat het college nu uitvoert. Duurzaamheid en schoon vervoer nemen een grote plaats in. De eerste resultaten zijn er. Zo wordt de binnenstad vanaf januari 2021 autoluw en wordt ook de Kamp aantrekkelijker voor voetganger en fietser.

Wat ik mooi vind aan Amersfoort? Het engagement. Al die mensen die er zijn voor anderen als zij een steuntje nodig hebben. Wat er beter kan? Ik vind dat we in onze stad voluit moeten kiezen voor de toekomst van onze kinderen. In hun ontwikkelingskansen - denk aan onderwijs en armoedebestrijding - en ook in de omgeving waarin ze opgroeien. Ik wil me hard blijven maken voor schone lucht, duurzaam vervoer, de fiets, het groen. Daar profiteren alle Amersfoorters van!

 
Foto: Remko Schotsman