Op 26 februari presenteren Raoul Schepers en Robert-Jan Kelder namens alle aanwezige Occupyers de ideeën en idealen van de beweging. Daarna is er ruimte voor gesprek en discussie. Amersfoorts Kleinkoor 'Tourdion' en Willem van Twillert (vleugel) verzorgen de muziek.

 

Occupy Amersfoort gaat door
Ondanks het onlangs vernielde tentenkamp aan het Burgemeester Brouwer­plantsoen gaat Occupy Amersfoort door! Inmiddels is de beweging al ruim 4 maanden actief. De deelnemers zijn vooral jongeren, maar ook een aantal mensen met levenservaring. De meeste deelnemers werken of gaan naar school. Het verblijf in de tenten is pittig, zeker in de winter­periode. Van buitenaf kwam er wel hulp: zo brachten particulieren eten, kleren en mentale steun.

Rijkdom moet eerlijker verdeeld
Occupy Amersfoort ontstond na de Occupy Wallstreet demonstraties. Men wilde ook lokaal strijden tegen de uitwassen van het kapitalisme en demonstreren voor vrijheid en gelijkheid. De rijkdom zit nu bij slechts enkelen en dat moet hoe dan ook eerlijker worden verdeeld, zeggen de Amersfoortse Occupyers. Een van hen zegt: "We zijn gevangen in het spel van politici, grote zakenlui en bankiers waarin het gros van de mensen wordt achter gelaten, zonder stem of uitzicht op fundamentele verbetering."

Waar staat Occupy voor?
Occupy staat voor gelijkheid en solidariteit, voor vrijheid, duurzaamheid, ontwikkeling, welvaart en welzijn voor de hele bevolking. Over Occupy Amersfoort zegt een deelnemer: "Het is méér dan een beweging. Het is een wilskrachtige en beweeglijke menigte die zichzelf organiseert, zelf voorzieningen regelt. Er zijn geen instanties, partijen, bonden of verenigingen die van bovenaf aangeven hoe de boodschap moet luiden. Alles wat gebeurt komt van onderaf, van binnenuit. Sociale media spelen een rol om acties in beweging te zetten."

Datum: zondag 26 februari 2012
Tijdstip: van 10:30 tot 12:00 uur
Locatie: Johanneskerk, Westsingel 30

   Informatie Occupy Amersfoort – We are the 99%