Dankzij hen is een kaal pleintje met tegels en zand omgetoverd in een klimaatbestendige, biodiverse tuin. Bovendien speelt de tuin een sociale rol voor de buurt én vervullen de tuiniersters een voorbeeldfunctie door mee te doen aan activiteiten als Gluren bij de Buren en de Open Tuinendag.

De Hooglandse tuiniersters Hilde van ’t Klooster en Agnes Reitsma, vertelden over het aanstekelijke effect van het samen met buren werken aan hun buurtnatuurtuin. (Hun medestander Mirjam van de Hoorn zou het lintje later van hen ontvangen.) Genomineerde Wim van Rooijen van de Guerilla Gardeners pleitte voor tuinieren buiten de grenzen van je tuin, bijvoorbeeld door bloemen te planten of te zaaien in de vaak loze ruimte rondom bomen in de openbare ruimte.

Ook werden de aanwezigen er door de oprichter van het Amersfoortse Voedselkollektief en verpakkingsarme biologische winkel de Nieuwe Graanschuur Abel Herzberger, die ook genomineerd was, op gewezen dat ze het milieu geen plezier doen als ze boodschappen doen in de supermarkt.

Toch overheerste het optimisme over de inzet van de aanwezigen voor natuur en milieu: "We zijn allemaal nodig," aldus één van de gasten, "elk op onze eigen manier"
 

Overweeg je om ook een buurttuin op te zetten?
Kijk hier voor inspiratie en ondersteuning:
https://033groen.nl/initiatieven/overzicht-van-gerealiseerde-buurttuine…

Meedoen met GroenLinks, als lid, donateur of door mee te helpen?
https://amersfoort.groenlinks.nl/kom-in-actie