Zin in GroenLinks-Amersfoort?

Zin in GroenLinks? Zin in Amersfoort!

Hoe werkt de Amersfoortse Arena? Welke politieke spelregels zijn er? Kun je leren debatteren en onderhandelen? GroenLinks organiseert een serie van drie avonden voor Amersfoorters met een groen en links hart die belangstelling hebben voor de gemeentepolitiek en/of willen onderzoeken of actief zijn in de Amersfoortse politiek iets voor hen is. Na de Tweede Kamerverkiezingen in maart dit jaar staan in 2018 immers weer de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdagavond 31 januari: GAST VAN DE RAAD

GroenLinks raadslid Hiske Land neemt u mee voor het bijwonen van een gemeenteraadsvergadering in ons stadhuis.  U krijgt een interessant kijkje in de keuken van de lokale democratie. Hoe werkt de Amersfoortse Arena? Welke spelregels zij er? Lukt het om voor een controversiële motie een meerderheid te krijgen? Hoe werkt dat?

Woensdagavond 22 februari: DEBATTEREN EN ONDERHANDELEN

GroenLinkser Bas Blauw, werkzaam op het ministerie van Buitenlandse zaken, geeft uitleg en een oefening in debatteren en onderhandelen, belangrijke vaardigheden waarover een raadslid moet beschikken.

Woensdagavond 29 maart: Hoe werkt de TWEEDE KAMER – welke vaardigheden zijn nodig om je te presenteren? GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman geeft u een kijkje in de landelijke politiek. Hoe werkt het in de Tweede Kamer te werken?

Op 31 januari beginnen we om 17.45 uur met een introductie van de raadsavond, inclusief maaltijd. Vanaf 19.00 uur kunt u voor verschillende rondes in de raad kiezen en om 20.30 uur vangt de raadsvergadering aan. De bijeenkomsten op 22 februari en 29 maart zijn van 20:00 tot 22:00 in de raadzaal van het voormalige stadhuis aan de Westsingel.

Deelnemen? Stuur een mailtje naar Nicolette van Haastrecht. Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, dus wacht niet te lang!

Vragen? Neem contact op met Edwin Hinloopen (06 3387 6699) of Nicolette van Haastrecht (06 3196 7828).

Voor een aantal van de activiteiten maken wij kosten. We vragen daarom bij inschrijving een bijdrage van 50 euro. Wanneer u de reeks van drie avonden heeft bijgewoond, ontvangt u daarvan 25 euro retour.