VERDER of TERUG?

Voor de provincie Utrecht wordt op dit moment een "mobiliteitsplan" opgesteld om de provincie "bereikbaar te houden". Dit pakket aan maatregelen heeft de naam VERDER gekregen, met bijpassende website www.ikgaverder.nl, waarbij we natuurlijk direct denken: verder waarmee?

Wel, zoals het er nu naar uit ziet, vooral met asfalt leggen. Van de 3,1 miljard (!) euro die beschikbaar is, wordt zo'n 2,9 miljard aan asfalt uitgegeven. De ultieme, toekomstbestendige oplossing tegen de files volgens sommigen. Maar trekt meer asfalt niet gewoon meer verkeer?

De eerste pakketten gaan in januari voor advies naar de gemeenteraden en worden in maart vastgesteld. In deze pakketten vinden we maatregelen als P+R bij intercitystations (Barneveld en Nijkerk), nieuwe fietspaden, stadstransport en telewerken.

Het venijn zit hem in de snelwegplannen: de asfaltplannen rond de stad Utrecht en rond Amersfoort. Komende zomer komen deze plannen voor advies in de gemeenteraden. De startnotitie over Knooppunt Hoevelaken ligt op dit moment ter inspraak op het gemeentehuis.

Graag horen we hoe u over deze onderwerpen denkt. Als u wilt meedenken met de fractie, schrijf dan een e-mail naar Erik van Vliet, op e.vanvliet@raad-amersfoort.nl!

Meer kunt u lezen op: erikvanvliet.blogspot.com.

   Reageren

      Erik van Vliet, raadslid GroenLinks Amersfoort, e.vanvliet@raad-amersfoort.nl