Sterkte voor iedereen!

Er zijn vergaande maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen. Noodzakelijk en voor heel veel mensen ook zeer ingrijpend. Met dit bericht willen we iedereen het hart onder de riem steken en laten we weten hoe je GroenLinks Amersfoort kunt bereiken.
 

We wensen alle mensen die door de huidige situatie zijn getroffen heel veel sterkte. We denken aan mensen die ziek zijn, die zich zorgen maken over hun gezondheid. Aan mensen die alleen thuis zijn en aan dak- en thuislozen.

We spreken onze enorme waardering uit voor de mensen die nu keihard werken
We denken aan het personeel in de zorg en ook in het onderwijs en de schoonmaakbranche, waar mensen nu klaar staan om de gevolgen van de crisis op te vangen. Voor MKB'ers, ZZP'ers en oproepkrachten in de culturele sector en de horeca komt deze crisis bijzonder hard aan. Voor veel mensen zijn de gevolgen enorm ingrijpend. GroenLinks zet zich in voor economische solidariteit en maatregelen om de crisis voor deze groepen te verzachten.

We roepen iedereen op om er in deze crisis waar mogelijk voor elkaar te zijn
Er zijn al allerlei initiatieven om hieraan bij te dragen. Volwassenen en ook kinderen die voor oudere mensen in de buurt boodschappen doen. Mensen die via #coronahulp op sociale media aanbieden om de hond uit te laten. Mensen die oproepen brieven te sturen aan ouderen in verzorgingstehuizen of met hen te bellen. Elkaar helpen met vervoer. Mensen die besluiten het geld voor hun theaterkaartje niet terug te vragen, zodat ondernemers in de culturele sector het minder zwaar hebben. Het Rode Kruis heeft een speciale hulplijn geopend voor mensen die hun verhaal kwijt willen of advies nodig hebben (+31 70 44 55 888).

Hoe kun je ons bereiken?

De mensen van GroenLinks Amersfoort (onze raadsleden en bestuursleden) werken op dit moment vanuit huis. We zijn te bereiken via onze eigen raadsmail en via onze algemene fractiemail.

Laat het ons vooral weten als je vragen hebt.

Alleen de raadsvergadering van 24 maart gaat op dit moment door. Deze vindt plaats zonder publiek en is online te volgen.

Voor actuele informatie over het Coronavirus verwijzen we naar de site van het RIVM.