Wie verdient volgens jullie het Sociale Lintje, ook wel Rode Lintje genoemd? Je kunt nu inwoners of organisaties die zich inzetten voor een socialer Amersfoort aandragen. We reiken de Sociale Lintjes volgend jaar januari uit; nomineren kan tot 16 november. GroenLinks Amersfoort reikt om en om een Sociaal en een Groen Lintje uit.

 

GroenLinks Amersfoort reikt om het jaar Rode Lintjes uit, als blijk van waardering voor inwoners die Amersfoort socialer maken. Mensen die individueel of vanuit een organisatie een bijdrage leveren of hebben geleverd aan emancipatie, diversiteit, integratie en/of participatie in de Amersfoortse samenleving.

Ken je mensen of organisaties die in aanmerking komen? Je kunt ze nu nomineren! Geef bij je nominatie een korte omschrijving waarom je van mening bent dat juist deze persoon of organisatie het Lintje verdient.

We ontvangen nominaties graag uiterlijk 16 november via een mail naar bestuur@groenlinksamersfoort.nl. Een jury, bestaande uit een fractielid, een bestuurslid en een lid van GroenLinks Amersfoort beoordeelt alle inzendingen. De precieze datum waarop we de Lintjes in januari 2019 uitreiken, maken we nog bekend.

GroenLinks Amersfoort reikt om en om een Sociaal Lintje en een Groen Lintje uit. Zo kregen dit jaar Wendy van Offeren, Marriette den Hartog en Julie-Anne Borm (postuum) tijdens de nieuwjaarsreceptie het Groene Lintje  voor hun belangrijke inhoudelijke bijdrage aan de GroenVisie. Het eerste Sociale, oftewel Rode Lintje reikten we op 10 januari 2015 uit aan de vrijwilligers van het huis van Bartels. Mariëlle van Wegen ontving toen het ‘Sosjaaltje’, een aanmoedigingsprijs, voor het organiseren van de Roze Picknick.