Met een aantal mensen heeft een groep burgers van het groene Amersfoort het stoute plan opgenomen om een deel van de kassen aan de Hogeweg die worden afgebroken te redden voor stadslandbouw. Het gaat om een stuk van 35 x 35 meter, het voorste deel, vanaf de weg zichtbaar. Van de eigenaar de Alliantie en het sloopbedrijf is er toestemming, begeleiding. Het is echter alleen mogelijk wanneer de groep zelf de kas komt demonteren, en wel vanaf 10 juni! Maar daar zijn natuurlijk meer handen bij nodig.

Als ze genoeg hulp krijgen is het mogelijk deze kas af te breken en ergens op te slaan totdat er een geschikte plek voor herbouw is. Hier hebben ze wel mogelijkheden voor natuurlijk.

De vraag is dus, wie heeft zin, tijd en inspiratie om met hen deze klus te klaren? Te beginnen vanaf maandag 10 juni. Of weet je andere mensen in je netwerk die hier misschien aan mee willen doen? Zou je dit bericht dan door willen sturen?

Het werk is wel altijd voor eigen risico, er wordt met ladders gewerkt, er moet eerst glas worden verwijderd, dat is de lastigste klus.

Daarna is het vooral het frame uit elkaar schroeven en opstapelen voor vervoer. Handige mensen zijn er nodig, het is een serieuze klus.

Als je dus tijd en zin hebt, vanaf 10 juni, overdag of 's avonds, en je durft het aan, geef dat dan graag door aan ons via wytze.nauta@ziggo.nl, met opgave van je naam, telefoon­nummer, email­adres en natuurlijk welke dag en tijdsbestek vanaf 10 juni of later in juni.

Op woendagavond 5 juni is er ook het Stads­landbouwcafé om 20:00 uur in het FabLab, zie www.dewar.nl/agenda. Ook hier zullen we het er over hebben en kun je je opgeven.