Vorig jaar kreeg Nadya een brandbrief van Ska kinderopvang met de hulpvraag en de beschrijving van het probleem. Veel vrouwen willen graag werken in de kinderopvang, maar hebben niet het vereiste diploma of de juiste vaardigheden. Ska wil deze groep graag een kans geven maar had daarvoor wel de hulp nodig van de gemeente Amersfoort.

Een groep mensen met weinig kans op de arbeidsmarkt had écht een extra duwtje nodig. Nadya: “Werk maken van werk, dat is echt mijn motto. Samen met Ska helpen we hen en hebben zij straks een mooie baan. Ska vervult zo haar vacatures en hier profiteren veel Amersfoortse gezinnen met jonge kinderen van.”

Vanaf deze week volgt een eerste groep van 28 vrouwen een bij MBO Amersfoort speciaal ontwikkelde versnelde leerroute op maat. Het programma is tot stand gekomen samen met het WerkgeversServicepunt en het Leerwerkloket in de regio Amersfoort. Veel van de vrouwen diploma’s en ervaring in het land van herkomst, maar daar konden zij in Nederland niets mee.

De gemeente Amersfoort ondersteunt deze vrouwen financieel zodat zij konden starten aan dit bijzondere programma. Op deze manier kunnen zij hun leven hier echt opbouwen, met een diploma en een maatschappelijk hele nuttige baan. Een win-win situatie voor iedereen.