Deze maatregelen bestaan onder meer uit gratis advies aan huis, 50 euro tegoed op energiezuinige producten, collectieve isolatieacties en (online) informatiesessies.

Janssen: “Met al die maatregelen dringen we samen de C02 uitstoot terug. Daarnaast is het met de torenhoge gas- en energieprijzen van dit moment ook van belang te besparen, waardoor de financiële lasten iets minder hard stijgen.”
 
De aanvragen voor de aantrekkelijke Duurzaam Huis Lening zijn  in één jaar tijd gestegen van 7 naar 41. Ook bezoeken Amersfoorters steeds vaker het platform Amersfoortduurzaam.nl en het lokale energieloket Duurzaambouwloket.nl als bron voor onafhankelijke informatie en inspiratie.
 
Fors stijgende rekeningen
Ondanks alle hulp zal voor veel mensen de stijging van de energierekening op dit moment fors zijn. Daarom blijft het van belang hulp te bieden bij energiebesparing. In april start de gemeente met een nieuwe collectieve isolatieaanpak en met subsidie op het waterzijdig inregelen van een verwarmingsketel.
 
Problemen? Neem contact op!
Inwoners die in de problemen komen door de hoge energierekening kunnen contact opnemen met de minimacoaches. Dat kan telefonisch via 14 033 of per mail: minimacoach@amersfoort.nl. De minimacoaches geven advies en hulp en werken nauw samen met energiecoaches die adviseren over energiegebruik, contract en besparingen.

Nuttige websites: Amersfoortduurzaam.nl en Duurzaambouwloket.nl