Gemeente Amersfoort steunt Klimaatstraatfeest

Met het Nationale Klimaatstraatfeest viert Nederland feest voor een beter klimaat. Straten in heel Nederland kunnen meedoen aan deze wedstrijd. Door zoveel mogelijk energie te besparen, winnen de deelnemers punten. GroenLinks-wethouder Gerda Eerdmans verdiende 1000 bonuspunten voor haar gemeente: "Ik loop of fiets naar mijn werk en gebruik in de stad ook zo veel mogelijk de fiets. In huis hebben we veel spaarlampen en standby killers. En natuurlijk gaat 's avonds de verwarming op tijd omlaag." In Amersfoort doet een tiental straten mee, waaronder Hof der Toekomst, die in de landelijke Top 20 staat.

Hier KlimaatcampagneHet Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de klimaatcampagne Hier, de campagne van de 40 grootste goede doelen van Nederland die zich zorgen maken over klimaat­verandering. Inmiddels doen er meer dan 2500 straten mee met het Klimaatstraatfeest.

Meedoen is leuk en simpelStraten kunnen tot en met 16 mei 2009 meedoen aan de wedstrijd. De opdracht is eenvoudig: meld je aan op www.klimaatstraatfeest.nl en ga met zoveel mogelijk buren in je eigen straat aan de slag om energie en geld te besparen. Door energie te besparen verdien je klimaatpunten. Voor elke nieuwe spaarlamp die je indraait krijg je al extra punten! Maar er zijn ook heel veel andere manieren om klimaatpunten te scoren. Door leuke foto's en filmpjes te plaatsen bijvoorbeeld, of door allerlei interessante tests te doen. En heb je een goede energietip? Plaats die dan ook op de site. Je verdient dan heel makkelijk punten. Het leukste is natuurlijk om samen met je buren klimaatacties te bedenken. Want gezamenlijke acties zijn extra goed voor het klimaat en vaak ook extra voordelig.

KlimaatstraatfeestenDe wedstrijd wordt op 16 mei afgesloten met 500 straatfeesten in heel Nederland. De 500 meest actieve straten krijgen dan een feestpakket boordevol leuke verrassingen en een feestbudget tot 500 euro cadeau. Het feestbudget is simpel bij elkaar te sparen. Iedere deelnemer levert 25 euro feestbudget op, tot een maximum van 500 euro! Dus: hoe meer buren, hoe meer geld. Nodig dus zoveel mogelijk buren uit!

Beste BurenactieStraten die meedoen aan het Nationale Klimaatstraatfeest maken kans op de extra hoofdprijs van 5000 euro als zij een Beste Burenactie bedenken. De Natuur en Milieu­federatie Utrecht (NMU) deelt in onze provincie een prijs uit voor buren die samen het beste groene project indienen. Deelnemende klimaatstraten hebben tot 31 maart 2009 de tijd om een actie in te sturen.

   Informatie

      www.klimaatstraatfeest.nl

   Reageren

      Gerda Eerdmans, Wethouder onderwijs, milieu, integratie en dienstverlening