Kandidaten top 5
Kandidaten top 5

Frans Prins lijsttrekker GroenLinks

Frans Prins is de nieuwe lijsttrekker voor GroenLinks bij de komende gemeenteraads­verkiezingen. "Ik vind het een eer om dit team aan te voeren en ik heb ontzettend veel zin in om de stad in te gaan en campagne te voeren", zegt het huidige raadslid. In de top vijf van GroenLinks staan verder fractie­voorzitter Hiske Land, twee nieuwkomers – Jeroen Bulthuis en Astrid Janssen – en zittend raadslid Dick van de Velde.

Frans Prins houdt zich in de raad momenteel vooral bezig met financiën, vervoer en sport. Ook Hiske Land is tevreden met de lijst. "We hebben een prima lijsttrekker. Dit stelt mij in staat om het werk dat de komende maanden in Amersfoort moet gebeuren, goed te doen".

De animo voor een plek op de lijst was groot. Op de lijst die de afdeling Amersfoort van GroenLinks donderdag­avond vaststelde, is daarom ook ruimte gemaakt voor vernieuwing. Voor zittend raadslid Sieta Koet was er geen plek in de top vijf, zij trok zich terug.

GroenLinks heeft momenteel vijf zetels in de Amersfoortse gemeenteraad en mikt voor de komende verkiezingen op minimaal vier zetels. "Vier vind ik mooi en is echt haalbaar", zegt Prins. "Maar ik hoop natuurlijk op behoud van onze vijf zetels. De stad verdient een sterk GroenLinks."

De vastgestelde lijst:

1. Frans Prins
2. Hiske Land
3. Jeroen Bulthuis
4. Astrid Janssen
5. Dick van de Velde
6. Lubbertus Brugge
7. Dillian Hos
8. Moniek Streng
9. Pascal Smits
10. Esther Lieverse
11. Ben Meelhuysen
12. Lia Bouma
13. Marco van Es
14. Ida Bromberg
15. Henk Adriaens
16. Sylvia Kesler
17. Annemiek de Crom
18. Rob van Doorn
19. Gerda Eerdmans
20. Cees van Eijk