Fietsersbond: GroenLinks beste programma voor fietsers
Voorrang voor de fiets

Fietsersbond: GroenLinks beste partij voor fietsers

GroenLinks Amersfoort heeft veruit het beste verkiezingsprogramma voor de fietser. Dat concludeert in elk geval de Fietsersbond, die alle programma’s beoordeelde. Wij vinden dat de fiets dé manier is om je door Amersfoort te verplaatsen en willen daarom flink investeren in goede fietsmaatregelen. Amersfoort Fietsstad!

 

Welke partij maakt van Amersfoort een fietsstad? De Fietsersbond beoordeelde alle verkiezingsprogramma’s en concludeerde: “GroenLinks steekt met kop en schouders uit boven de andere partijen, met een score van 28 punten. Exact 2 keer zoveel als nummer 2, de SP. Uit het GL programma spreekt een zeer positieve houding voor het fietsen, zowel wat betreft veiligheid als het verbeteren van de fietsinfrastructuur. Er zijn weinig onderwerpen waar GL niet op scoort.”

In een groeiende stad als Amersfoort lopen we vast als we in de auto blijven zitten. Willen we dat Amersfoort ooit de Fietsstad van Nederland wordt, dan is GroenLinks volgens de Fietsersbond de partij waarmee Amersfoort de meeste kans maakt.

De Fietsersbond heeft bij het beoordelen van de programma’s vooral gekeken in hoeverre de maatregelen het fietsen bevorderen dan wel veiliger maken en was over het algemeen nogal teleurgesteld. Op het programma van GroenLinks na bevatten de meeste programma’s geen concrete structurele maatregelen om via een ‘fietsmobiliteitsbeleid’ te werken aan een duurzamer, veiliger en gezonder Amersfoort.

Wij willen onder meer het Fietsplan versneld uitvoeren. Hierin staan veel goede maatregelen om fietsen te stimuleren - zoals snelfietsroutes -  waar nu onvoldoende geld voor gereserveerd is. Verkeerslichten moet en fietsvriendelijk worden afgesteld, zodat de doorstroming van het fietsverkeer verbetert. Meer over onze plannen en standpunten lees je op onze standpuntenpagina en in ons verkiezingsprogramma.