Op zaterdagmiddag 17 maart organiseert GroenLinks Provincie Utrecht een unieke activiteit! We gaan naar de Vliegbasis Soesterberg. Iedereen weet dat die basis er ligt, maar hoe ziet die er nu uit? Wat is er gebeurd sinds er meer geen vliegtuigen en helikopters meer starten en landen? De middag bestaat uit een inhoudelijk deel en een fietsexcursie. Sieta Koet, raadslid voor GroenLinks in Amersfoort, vertelt uit eigen ervaring over de geschiedenis van Vliegbasis Soesterberg.

Inhoudelijk deel
De middag begint met een inhoudelijk deel dat zal plaatsvinden van 13:00 tot 15:00 uur in The Oriental Swan (vroeger: Het Zwaantje) in Soesterberg, Rademakerstraat 2, onder het genot van een kopje koffie of thee. Hier zullen we presentaties krijgen over het gebied.

De eerste spreker is Jos Kloppenborg, oud-Statenlid. Hij vertelt over de geschiedenis van de politieke besluitvorming over het gebied en de rol van GroenLinks hierin. Dat waren spannende discussies waarbij ook GroenLinksers niet altijd op één lijn zaten.

De tweede spreker is Chris Bakker, van het Utrechts Landschap. Hij kan van alles vertellen over het landschap, de natuur in het gebied en het militaire erfgoed.

De derde spreker is Sieta Koet, zij is GroenLinks-raadslid uit Amersfoort en heeft ooit als militair van de luchtmacht zelf op de basis gewerkt! Zij kan haar ervaringen vertellen en ook iets over wat de basis voor Nederland heeft betekend, vanuit een meer militair perspectief.

Fietsexcursie
Chris Bakker is ook onze gids voor het tweede deel van de middag, van 15:00 tot 17:00 uur. Dit deel is een fietsexcursie door het gebied. Vertrekpunt is The Oriental Swan in Soesterberg.

Voor mensen die van wat verder weg komen en niet op hun eigen fiets kunnen komen; de dichtstbijzijnde fietsverhuur is bij Station Bilthoven. Ook is het mogelijk een OV-fiets van Station Den Dolder te pakken; maar dit zijn er slechts zes dus dat is een risico. Natuurlijk kun je ook voor 6 euro een eigen fiets meenemen in de trein. Mocht het regelen van een fiets problemen opleveren, neem dan even contact op dan zoeken we naar een oplossing.

Aanmelden voor 14 maart
Graag aanmelden vóór woensdag 14 maart, dit kan door te bellen of door een mail te sturen naar bestuur@groenlinksprovincieutrecht.nl Het is ook mogelijk slechts één van de twee delen van de activiteit te bezoeken. Wees er wel snel bij: er is een maximum aantal van 40 personen. De activiteit is georganiseerd door een samenwerking van GroenLinks De Bilt, GroenLinks Zeist en GroenLinks Provincie Utrecht.

Met vriendelijke groet namens alle organiserende afdelingen:
Zeist, De Bilt, Soest-Soesterberg en Provincie Utrecht.

Floris van Arkel
Bestuursmedewerker
GroenLinks Provincie Utrecht
Mail: bestuur@groenlinksprovincieutrecht.nl
Telefoon: 06-25142642