Op de ALV van 1 juli kiezen de leden van GroenLinks in Amersfoort een nieuw bestuur. Secretaris Frank van der Vleuten is nieuw in Amersfoort en stelt zich voor aan de andere leden.

 

Ik woon alweer 2 jaar in Amersfoort maar ben nieuw bij GroenLinks Amersfoort. Toen ik eerder dit jaar liet weten dat ik graag mee wil helpen bleek dat ik welkom was in het bestuur. Ik heb aangegeven dat ik niet echt een voorkeur had voor een bepaalde bestuurstaak maar er meer voor voel om gaandeweg te ontdekken wie waar goed in is en hoe we de taken verdelen. Dat bleek een goede omschrijving van de secretarisrol.

Wie ik ben? Ik kom uit de regio Eindhoven, waar ik ook heb gestudeerd en jarenlang aan zonne-energie heb gewerkt en waar ik woonde met mijn vrouw en jongste zoon in de Luiaard vlak bij het zwembad. Ik heb nog drie kinderen die door de week bij mijn ex in Waalre zijn en om de week van donderdag tot maandag bij ons. De afgelopen 15 jaar werk ik eigenlijk aan energie en klimaat­problematiek in Nederland en in ontwikkelings­landen, op het moment bij Stichting ETC in Leusden. Ik richt me de afgelopen jaren met name op Afrika.

Bij GroenLinks vind ik het spannend om te ontdekken hoe ik naast de passie in mijn dagelijks werk ook mezelf kan vinden in de verduurzaming van onze stad en ons land. Mijn interesse gaat vooral uit naar de doelgerichte sociale processen die nodig zijn om de samenleving duurzamer te maken. Ik verzet me tegen conceptuele mystificatie (ieder jaar een nieuwe term, zonder echte vooruitgang), en hoop dat het duidelijker en echter kan.