Mijn naam is Marin Duman en ik ben in Turkije (Istanbul) geboren en getogen. Ik ben van Armeense afkomst en 15 jaar geleden naar Nederland gekomen. Na mijn HBO studie Maatschappelijk Werk ben ik in verschillende welzijns­organisaties in Amsterdam werkzaam geweest. Ik woon nu zeven jaar in Amersfoort samen met mijn man en we hebben in die tijd twee kinderen gekregen, Anoush en Levon.

Ik heb nu tijd en zin om mijn vleugels uit te slaan. Ik wil graag gelijk­gezinden ontmoeten en een netwerk opbouwen. Inmiddels heb ook mijn middel­management opleiding afgrond. Samen met mijn man heb ik een eigen coachings- en trainings­bureau opgericht. Ik begeleid allochtone medewerkers die vast zitten in hun werksituatie.

In Turkije was ik politiek actief in de linkse studenten­beweging, maar als een vrouw van een minderheids­groepering had ik het niet gemakkelijk. Het was een hectische tijd. GroenLinks staat het dichtst bij mijn idealen en ideeën over de maatschappij en de toekomst.

Ik vind dat het anders moet gaan in Nederland en ook in wereld. Ik geloof dat we het met z'n allen beter kunnen doen. Politiek is een middel om dit waar te maken. Ik wil heel graag mijn bijdrage leveren. Door mijn achtergrond en opleiding wil ik me bezighouden met onderwijs-, integratie-, werkgelegenheids- en welzijns­vraagstukken.

Marin Duman, bestuurslid GroenLinks Amersfoort.