Als we blijven doen wat we deden, krijgen we minder dan we hadden. Dit was de openingszin van de toespraak van Jolande Sap tijdens het GroenLinks-congres op 30 juni 2012. Om de benodigde verandering te bewerkstelligen vragen we jullie medewerking!

GroenLinks staat aan de vooravond van een van de belangrijkste Tweede-Kamer­verkiezingen in lange tijd. We staan er niet best voor in de peilingen en onze campagnekas is klein vergeleken met concurrenten als de SP en de PvdA. Toch zijn we er van overtuigd dat we winst kunnen boeken de komende verkiezingen.

Een rekensommetje
Om 1 zetel te halen zijn circa 60.000 stemmen nodig. Aangezien GroenLinks ruim 30.000 leden heeft, betekent dit dat ieder lid twee mensen moet overhalen op GroenLinks te stemmen om 1 extra zetel te winnen. Op basis van de peiling van dit moment kunnen we het huidig aantal zetels in de kamer (10) dus overtreffen als elk lid ten minste tien mensen weet over te halen ook op GroenLinks te stemmen. Een haalbare doelstelling toch?

Doe mee met de campagne!
Om dit doel te bereiken willen we in de campagne zoveel mogelijk van onze leden mobiliseren en zetten we vooral in op direct contact met onze potentiële kiezers. We willen je daarom vragen ook deel te nemen aan de campagne. Wil je meedoen? Probeer dan zoveel mogelijk tijd te reserveren in de laatste twee weken voor 12 september. We voeren campagne in de ochtend, middag en avond. Heb je een goed idee, ludieke actie of wil je ons helpen met de digitale campagne, meld je aan via campagne@groenlinksamersfoort.nl. Alle ideeën en inbreng zijn welkom.

Workshops Campagne voeren
Ook willen we je graag alvast uitnodigen op een van de voorbereidende workshops op zaterdag 18 augustus (middag) of woensdag 22 augustus (avond). Tijdens zo'n workshop word je geleerd om potentiële kiezers aan te spreken op straat, via huis-aan-huis­acties of via social media. Aanmelden kan via campagne@groenlinksamersfoort.nl.

Samen kunnen we het verschil maken en vergeet niet: campagne voeren is vooral ook erg leuk en inspirerend. We hopen daarom op jouw bijdrage!

Namens het campagneteam van GroenLinks Amersfoort (en de afdelingen Leusden, Soest en Baarn),

Jeroen Bulthuis.