Carel Bruring (62) overleden

Fractievoorzitter en gemeenteraadslid Carel Bruring van GroenLinks in Goes is woensdag op 62-jarige leeftijd overleden. Carel was in de periode 1990 - 1994 raadslid en wethouder voor D66 in Amersfoort, maar maakte later de overstap naar GroenLinks.

Carel had als aandachtsgebieden bestuurlijke aangelegenheden, financiën, ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, verkeer en vervoer, cultuur en recreatie & toerisme. Hij maakte als fractievoorzitter van GroenLinks in Goes sinds 2006 deel uit van de raad in deze gemeente, waar hij onder meer ook lid was van het presidium, de agendacommissie, de rekenkamercommissie en de werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing.

Carel stond op het punt om de politiek te verlaten. Tijdens de raadsvergadering van vorige week zou hij afscheid nemen, maar deze werd afgelast vanwege het coronavirus. Samen met zijn vrouw Manda Heddema zou hij in het midden van het land gaan wonen, waar Manda een boekwinkel had overgenomen. Carel werd in 1957 geboren in Haarlem. We zijn zeer dankbaar voor zijn werk voor onze partij en wensen zijn nabestaanden sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 

Foto © Marcelle Davidse | www.hierwier.nl