Toolkit Buurtmobiliteit online
In verschillende buurten hebben bewoners de afgelopen maanden uitgewerkt hoe Buurtmobiliteit er daar uit zou kunnen zien. Daarbij zijn ook allerlei tools ontwikkeld, die inmiddels op de website van de NMU beschikbaar zijn gesteld. Ga hier naar de toolkit.
Mobiel Soesterkwartier
De vereniging Duurzaam Soesterkwartier uit Amersfoort heeft het project Buurtmobiliteit in het voorjaar van 2013 omarmd. Lees meer over de stand van zaken in het Soesterkwartier.
Vondelparc Energiepositief!
Het Utrechtse Comité Vondelparc Energiepositief! heeft de ambitie om als buurt in 2020 méér schone energie op te wekken dan er verbruikt wordt. Daarom zijn er in september van dit jaar zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van de appartementengebouwen. Maar het Comité achter deze ambitie wil meer. Lees verder over Vondelparc Energiepositief!.
Andere initiatieven lopen
Verschillende groepen hebben in de afgelopen maanden interesse getoond. In de komende maanden zal blijken hoe groot de interesse in de buurt is. Dat doen we door gezamenlijk een buurtenquête uit te zetten (voor een voorbeeld, zie de toolkit) en dan te beoordelen of er een groep te vormen is die onderling voertuigen deelt. Dat kan groot zijn (meer dan 20 deelnemers), maar ook klein (6 huishoudens die deelnemen). In het voorjaar van 2014 starten enkele pilots concreet en gaan we ook het gebruik en de gebruikservaringen monitoren.
Oproep
Is Buurtmobiliteit misschien iets voor jou of voor jouw buurt? Je kunt je nog steeds aanmelden! Ook tips over mensen of organisaties waarvan je denkt dat ze wellicht interesse hebben zijn van harte welkom welkom. Stuur een bericht aan d.wielenga@nmu.nl en hij neemt snel contact met je op!