Op 6 november plaatste Daan Vosskuhler een blog met de titel 'Ik ben er helemaal klaar mee' op Bewoners033.nl. Met stijgende verbazing heeft GroenLinks deze blog gelezen. Wij maken ons – net als veel andere betrokken burgers – zorgen over de transities en transformaties in zorg en welzijn, en wat die voor de bewoners gaan betekenen. De rol van organisaties bij de ontwikkeling en het verankeren van de 'basisinfrastructuur' in de wijken is volgens GroenLinks cruciaal.

Vandaar dat de fractie van GroenLinks Amersfoort de volgende vragen door het College van B&W beantwoord wil zien:

1. Wat ziet u als belang van dergelijke burenhulpprojecten in deze tijd waarin er meer verwacht wordt van een 'basisinfrastructuur'?

2. Welke afspraken heeft u met organisaties in Amersfoort gemaakt over de ontwikkeling en verankering van een ondersteunende structuur op wijk- en buurtniveau?

3. Kent u dit geval in de wijk Schothorst waarbij Welzin / Beweging 3.0 zonder enige vorm van communicatie de coördinatie-uren terug zou hebben getrokken en de adresgegevens zonder overleg doorgespeeld heeft?

4a. (Bij ontkennend antwoord op vraag 2) Kunt u zich door de betreffende organisatie laten informeren over de handelswijze en de informatie aan ons terugkoppelen?

4b. (Bij bevestigend antwoord op vraag 2) Sluit deze handelswijze aan bij wat u als college beoogt met de inzet van deze organisatie? En met de afspraken die u met de organisatie heeft gemaakt?

5. Bent u het met ons eens dat als de blog de reële situatie weergeeft, deze handelswijze een slecht signaal is, en zeer ontmoedigend voor de bewoners die zich in willen spannen voor hun medemens?  Wat gaat u in dat geval als actie ondernemen?

Namens de fractie van GroenLinks,
Astrid Janssen, Hiske Land, Frans Prins.