Een bèta met een hart voor de groene samenleving, zo zou je Astrid kunnen omschrijven. Ze is onvermoeibaar in haar werk om Nederland duurzamer te maken, staat te lezen op de website van de landelijke afdeling van GroenLinks.

Later deze week publiceren we een kort interview met onze wethouder en voor wie haar nog niet zo goed kent, hieronder een beknopte bio.

Astrid (1976) is geboren onder de rook van DSM in Limburg. Ze groeide op in een regio waar de geschiedenis van de industrie diepe sporen heeft achtergelaten, zowel in het landschap als in de samenleving. Dat legde bij haar de kiem om te werken aan een betere wereld.

Na het gymnasium studeerde ze civiele techniek in Delft. Daar maakte ze kennis met de lokale politiek, als student en wethouder. Daarna werkte ze voor Deltares wereldwijd aan verbeterde informatievoorziening over water en klimaat. Na meerdere functies op het gebied van crisisbeheersing en informatievoorziening, werd ze in 2018 opnieuw wethouder.

Astrid woont met haar gezin in Amersfoort. Daar is ze verantwoordelijk voor de energietransitie en de ruimtelijke ontwikkeling van de stad.