Op vrijdagmiddag 25 juni 2010 neemt burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper feestelijk afscheid van Amersfoort. Door Hare Majesteit de Koningin is haar per 1 juli 2010 eervol ontslag verleend. In januari 2000 werd Van Vliet burgemeester van Amersfoort. In december 2009 kondigde ze in een persoonlijke videoboodschap aan in de zomer van 2010 haar ambt neer te zullen leggen. De aankondiging kwam na het omvangrijke feestjaar Amersfoort 750 (in 2009) en met het oog op de gemeenteraads­verkiezingen van woensdag 3 maart 2010.

Videoboodschap
Van Vliet zei in december: "Bijna tien jaar mag ik burgemeester zijn van deze stad. Met hart en ziel. Tien jaren waarin heel veel is gebeurd. Waarin we zijn gegroeid, maar waarin we gelukkig ook zijn verbonden. En het is voor mij en voor de stad een natuurlijk moment om na te denken over de toekomst. Ik heb besloten om in de zomer mijn ambt neer te leggen. Voor een nieuw perspectief, voor nieuwe energie."

Afscheid en feest
Het formele afscheid vindt plaats tijdens haar laatste gemeenteraadsvergadering. Op vrijdagmiddag 25 juni wordt een feestelijk afscheid gehouden. Informatie over de locatie, het tijdstip en de opzet volgt. Zaterdag 26 juni is het laatste publieke optreden van de burgemeester tijdens de Roze Zaterdag in Amersfoort.

Bron: Persbericht Gemeente Amersfoort, 5 maart 2010