houtrookoverlast
houtrookoverlast

Aanpak houtrookoverlast opnieuw op agenda

Houtrook is schadelijk voor onze gezondheid en het klimaat. Vanmorgen was onze fractievoorzitter Dillian Hos te horen bij Radio M - vanaf 22.00 onder meer over een op termijn mogelijk verbod op houtkachels. Over drie weken spreken we in de gemeenteraad opnieuw over de aanpak van houtrookoverlast.

Samen met ChristenUnie en Amersfoort2014 hebben we het initiatief genomen houtrook weer op de agenda te zetten. We horen mensen te beschermen tegen schade aan hun gezondheid.

De raad heeft vorig jaar een initiatiefvoorstel van deze drie partijen aangenomen, waarin we om een aantal acties vroegen. Nu willen we weten hoe het daarmee staat. En wat ons betreft moet er meer gebeuren.
De stap van vorig jaar was gericht op voorlichting, nu is de tijd wat ons betreft rijp voor een volgende stap. Hoe die er uit ziet, bespreken we op 18 december in een rondetafelgesprek.

Utrecht is wakker met vanaf 22:00 Dillian Hos over de door ons gewenste aanpak van houtrookoverlast, zoals op termijn een verbod op houtkachels.