Lubbertus is al jarenlang een betrokken lid van GroenLinks, onder andere korte tijd als assisstent van de raadsfractie en hij wil nu graag nog actiever betrokken zijn bij de gemeentelijke politiek. Hij wordt niet in de eerste plaats door grote idealen naar de lokale politiek getrokken, maar door de betrokkenheid bij inwoners en hun wens om gezamenlijk iets moois te maken van de stad. Daarin wil hij bemiddelen en faciliteren en van daaruit zich verdiepen in kwestie en dossiers. Als commissielid of in concrete projecten van de afdeling of de raadsfractie kan hij zich bewijzen en verder ontwikkelen als politicus.

 

Ik woon en werk ruim twintig jaar in Amersfoort en in die tijd heb ik een zeer breed netwerk opgebouwd, in zakelijk-, gemeentelijk-, cultureel- en verenigd Amersfoort heeft men vertrouwen in mijn realistische oplossingskracht en persoonlijke aandacht voor elke nieuwe 'uitdaging' in mijn werkveld (audiovisuele producties en verhuur van presentatie­middelen).

In het brede spectrum van politieke krachtvelden in de gemeenteraad wil ik met de GroenLinks-fractie zoeken naar de overeenkomsten tussen verschillende partijen en meningen. Eigenwijs, maar open voor andere ideeën zal ik oprechte keuzes maken.

Belangrijke onderwerpen zijn voor mij: natuur in en om de stad, optimaal openbaar vervoer, verbetering van fietsverbindingen en de waterhuishouding in de wijken. De regelgeving rondom verbouwingen aan huizen wil ik anders. Aanvragen in een krantje om buren de kans te bieden bezwaar te maken? Ga zelf een rondje maken om te vragen of je buren akkoord gaan met je verbouwing!

Het inspraaksysteem en raadplegen van de bevolking kan beter door minder uit te gaan van regels en meer volgens principes te werken. Kijk naar de inhoud en wat de mensen bedoelen en minder naar de manier waarop mensen zich uiten!

Met vrouw en kinderen woon ik al jaren zeer prettig in de Kruiskamp. De Kruiskamp is een verzameling buurtjes met ieder zijn eigen charmes en problemen. Deze wijk verdient het om met aandacht voor de diversiteit verder verbeterd te worden.

(It's not easy being green – Kermit)

 

Lubbertus Brugge (foto: Jeanette van der Meij)