Na de twaalfde plaats volgt een aantal kandidaten die geen verkiesbare plaats ambiëren en/of zich geen kandidaat hebben gesteld voor de lijst. Hun naam zal op de kandidatenlijst worden geplaatst omdat ze mogelijk een eigen netwerk aanboren om te stemmen op GroenLinks. Anderzijds geeft een langere lijst van actieve partijleden ook de mogelijkheid om in de loop van de periode nog eens nieuwe mensen te benaderen voor de rol van buitengewoon raadslid, als de nood hoog mocht worden. En het kan nooit kwaad om met een stevig gevulde kieslijst te bevestigen hoeveel mensen in deze gemeente al voor GroenLinks hebben gekozen.

 

Ik ben Rienk Rietveld, 63 jaar en parttime werkzaam als ambtelijk secretaris van een ondernemingsraad in de thuiszorg. Ook ben ik parttime vutter, wat inhoudt dat ik veel tijd kan steken in vrijwilligerswerk. Voor de gemeente Zeist werk ik freelance als voorzitter van inspraakavonden.

In mijn actieve leven als fulltimer ben ik werkzaam geweest als projectleider in de ruimtelijke ordening en wijkmanager in een aantal gemeenten, waaronder ook in Amersfoort.

Moet ik zonodig als babyboomer nog in de gemeenteraad? Helemaal niet, ik vind het wel prima om nog een aantal jaren door te werken maar dan op andere gebieden. De plaatselijke politiek boeit mij omdat ik geïnteresseerd ben hoe politieke wensen en belangen uiteindelijk vertaald worden in concrete beslissingen op wijk- en buurt­niveau.

Waar nodig wil ik de komende jaren op de achtergrond een rol spelen in GroenLinks. Ik ben mediator en ik kan wellicht een rol spelen bij het bespreken van verschillen van mening of bij discussies met uiteenlopende standpunten. Ook in de politiek kunnen mensen soms moeilijk naar elkaar luisteren, is mijn ervaring.

In mijn vrije tijd ben ik o.a. vrijwilligers­coördinator bij een voetbal­vereniging, buurt­bemiddelaar en bestuurslid van het Centrum voor duurzame inburgering NVA.

 

Rienk Rietveld (foto: Jeanette van der Meij)