GroenLinks deelt biologische friet uit op Station Amersfoort

Donderdag 6 september trakteerde GroenLinks op gratis biologische patat bij Station Amersfoort, om aandacht te vragen voor een groener en gezonder Nederland. Deze actie vond plaats in het kader van de landelijke verkiezings­tour van GroenLinks. Vanaf 17:00 uur deelde de Amersfoortse afdeling van GroenLinks heerlijke en verantwoorde biologische friet uit. Op het stationsplein vormden de reuze letters GROENLINKS en de nostalgische 'frietfiets' van Dapp BioFood het decor van deze ludieke actie.

Ook kandidaat Tweede-Kamerlid Bert Jongert was aanwezig om de friet uit te delen aan voorbijgangers.

GroenLinks trekt met kandidaat-Kamerleden, een decor van reuzegrote letters GROENLINKS en een enthousiaste groep vrijwilligers door het land. In totaal maakt de tour ruim 50 stops door heel Nederland. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met GroenLinks-kandidaten. Met een imponerend decor van de letters 'GroenLinks' is de tour al van een grote afstand te herkennen. De letters zijn zo groot dat er op zitten geen probleem is. Veel mensen zullen dan ook spontaan met de letters op de foto willen. De frietfiets is van Roderick Heijning, die met Dapp BioFood een onderneming is gestart waar alles duurzaam en gezond is. Zo gebruikt hij kokosolie om in te frituren en zijn alle verpakkingen van gerecycled materiaal.

GroenLinks vraagt met deze actie aandacht voor betaalbaar biologisch voedsel in plaats van goedkope 'kiloknallers'. Goed voor consument, boer en milieu. Op 12 september zijn de verkiezingen. De tijd is nu voor een groen en sociaal Nederland. De tijd is nu voor GroenLinks. GroenLinks laat zien dat het kan: het financieel en ecologisch in balans brengen van onze economie en het behouden én creëren van banen met gelijke kansen voor iedereen. Want niets is economisch verantwoord als het ecologisch onverantwoord is.

Tot slot.