Gezocht: vrijwilligers voor werkgroep Fairtrade Gemeente

De werkgroep Fairtrade Gemeente Amersfoort is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich in willen zetten voor meer eerlijke handel en duurzaamheid in Amersfoort. De werkgroep zoekt een voorzitter, een communicatie­medewerker en algemene leden.

 

Wilt u zich ook inzetten om van Amersfoort een Fairtrade Gemeente te maken? Neem dan contact op met Dirk Zijp, telefoon 06 43020663 of stuur een mail naar fairamersfoort@gmail.com.

Een aantal Amersfoorters heeft vorig jaar het initiatief genomen om van Amersfoort een Fairtrade Gemeente te maken. In een Fairtrade Gemeente zijn op veel plaatsen eerlijke producten verkrijgbaar en is in winkels, op scholen en in bedrijven veel aandacht voor duurzaamheid. De werkgroep Fairtrade Gemeente Amersfoort heeft al een aantal activiteiten georganiseerd en een Eerlijk Winkelen Route Amersfoort ontwikkeld.

De werkgroep bestaat nu uit zeven leden. De nieuwe werkgroep­leden hebben contacten met winkels, horeca en bedrijven of zijn in staat deze te leggen. Daarnaast bedenken en coördineren ze activiteiten om zo het gebruik en de verkoop van Fairtrade producten te stimuleren. De gemiddelde tijdsbesteding bedraagt 2 tot 4 uur per week.

Kijk voor meer achtergrond­informatie op de website van Fairtrade Gemeenten.

Bron: Nieuwsbericht Gemeente Amersfoort, 7 februari 2012