Twee ideeën GroenLinks Amersfoort genomineerd voor 'Groene Belofte'

Amersfoort wordt de beste fietsstad van Nederland. En 'Stenen eruit, groen terug in de tuin en straat'. Dat zijn de twee beloften waarmee GroenLinks Amersfoort meedingt naar de prijs voor de beste groene belofte van de provincie Utrecht. Volgende week wordt de winnaar bekend. Steun Hiske Land en Jeroen Bulthuis en stem op de Groene Beloftes van onze kandidaat-raadsleden op de website van NMU: De Groene Belofte: alle filmpjes!

De wedstrijd is een initiatief van de Natuur en Milieu­federatie Utrecht (NMU). Kandidaat-raadsleden uit de hele provincie konden hun ideeën insturen, waarna de tien beste inzenders hun idee mochten verfilmen. Twee van de drie ingestuurde GL-ideeën werden uitgekozen. Hiske Land (nummer 2 op de lijst voor GroenLinks) belooft Amersfoort werk te maken van de bestrijding van de versteende tuin en straat. Steeds meer tuinen zijn bestraat, met als gevolg dat regenwater niet weg kan en er wateroverlast in steden ontstaat. Jeroen Bulthuis (nummer 3 op de lijst) zegt toe dat Amersfoort de beste fietsstad zal worden. Aanleg van fietssnelwegen, meer fietsverbindingen en betere stallingen: hij zal zich er hard voor maken als hij in de gemeenteraad wordt gekozen. De films zijn te bekijken op de website van NMU: De Groene Belofte: alle filmpjes.

Een onafhankelijke jury bepaalt welke groene belofte wint. De winnaar wordt woensdagavond 22 januari bekendgemaakt. De voorselectie vindt plaats via een poll op de website van de NMU. Iedereen kan daar tot woensdag 22 januari 12 uur stemmen.