Digitale Media Manager gezocht!

GroenLinks groeit, ook in Amersfoort. Wil jij je inzetten voor GroenLinks Amersfoort, een afdeling van bijna 500 leden, met een gemeenteraadsfractie van zes raadsleden en twee wethouders in het college? Heb je lol in digitale media en zou je het een uitdaging vinden om onze beweging te helpen groeien via deze kanalen? Dan zoeken wij jou!

Vacature Digitale Media Manager (DMM)

De digitale media manager vormt samen met het bestuurslid communicatie en de fractiemedewerker het team dat de communicatie vanuit GroenLinks Amersfoort vormgeeft. Je bent actief in de publiciteit van zowel de raadsfractie als de lokale afdeling. Met jouw werk ondersteun jij de permanente zichtbaarheid van onze partij in Amersfoort. Ook tijdens de verkiezingscampagnes speel jij een belangrijke rol. Dat geldt zowel tijdens de landelijke campagne (in 2021) als in de volgende lokale verkiezingsstrijd (2022).

GroenLinks investeert in onze DMM’ers. Je maakt deel uit van een groot team van DMM’s uit vele GroenLinks-afdelingen in het land. Het DMM-netwerk wordt geïnspireerd en geschoold door het landelijke campagneteam. Zo bouw je zelf een mooi netwerk op, leer je voortdurend bij over digitale mogelijkheden en digitale campagnevoering en vorm je samen met de andere DMM’ers het hart van de GroenLinks-campagne.

Wat zijn jouw taken?

  • Beheer van onze accounts op Facebook, Instagram, Youtube en Twitter, samen met de fractiemedewerker;
  • Inhoud creëren voor de online kanalen, inclusief de website;
  • Schrijven en vormgeven van mailings en nieuwsbrieven;
  • Voeren van de (eind)redactie over wat wanneer en waar online verschijnt;
  • Contact onderhouden met fractie, bestuur en campagneteam van de afdeling en het Landelijk Bureau

Wat bieden wij jou?

  • Je maakt deel uit van een gemotiveerde club mensen die hard werkt aan een groener en socialer Amersfoort;
  • Ruimte om je (verder) te ontwikkelen en ervaring op te doen in communicatie en digitale campagnes;
  • Scholing door het landelijk campagneteam.
  • Een kijkje in de keuken van het politieke bedrijf, zowel lokaal als landelijk.

Procedure

Zie jij jezelf als het digitale gezicht van GroenLinks in Amersfoort? Dan ontvangen wij graag jouw brief en cv. Reacties kunnen tot en met 15 juni 2020 gestuurd worden naar fractie@groenlinksamersfoort.nl. Reacties worden vertrouwelijk behandeld. Na een gesprek met (een deel van) de fractie en het bestuur besluiten wij over jouw benoeming. Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met onze fractievoorzitter Dillian Hos (db.hos@amersfoort.nl)