Moniek Streng
Jeanette van der Meij

Moniek Streng

bestuurslid

Voor mensen die, om welke reden dan ook, kwetsbaar zijn.

Sinds 2013 lid van GroenLinks, de partij waarmee ik mij het meest verwant voel qua mensen, sfeer en gedachtegoed.

Direct nadat ik besloot lid te worden, ben ik ook actief in de Amersfoortse afdeling geworden. Zo heb ik deelgenomen aan de programmacommissie, op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen (2014) gestaan, ben ik actief geweest in diverse verkiezingscampagnes en heb ik af en toe met de fractie meegedacht bij vraagstukken rondom het sociaal domein, vanuit mijn ervaring in het veld van zorg en welzijn, waarin ik zo’n 30 jaar werkzaam ben geweest.
Sinds begin 2015 zit ik in het bestuur, omdat ik mijn steentje wil bijdragen aan een goed draaiende, actieve afdeling. Dat is voor mij de belangrijkste reden. Het vraagt een investering om samenhang in de vereniging te optimaliseren. Als bestuur zie je graag dat de vereniging haar aantrekkingskracht vergroot om zodoende (meer) leden te prikkelen op de een of andere manier actief te worden. Niet alleen in de stad, ook in de eigen wijk of buurt. Het is en blijft nog steeds een uitdaging om dit voor elkaar te krijgen!
Verder hecht ik veel belang aan een goede relatie met en samenwerking tussen bestuur en fractie, ieder vanuit de eigen rol en verantwoordelijkheid opererend. Ook dat vraagt van beide kanten een investering in elkaar.