Henk Adriaens

bestuurslid

Henk Adriaens is sinds de ALV van 11 september 2014 bestuurslid van GroenLinks afdeling Amersfoort.

Als bestuurslid van GroenLinks vind ik het belangrijk om de vereniging van onze leden actief te betrekken bij onze politiek. Constant zoeken naar manieren om onze boodschap over het voetlicht te brengen en altijd de vertaling daarvan naar onze stad.

Ik denk dat dit tijdperk, waarin GroenLinks niet in het college zit, vraagt om een afdeling die zich inzet voor frisse ideeën, een constructief kritische houding ten opzichte van ons college van bestuur.

Het gaat mij niet om de politiek alleen, maar om het realiseren van onze visie. Een duurzame politiek, die niet uit is op enkel winst,  maar op kwaliteit van onze samenleving met ruimte voor onze ‘kroonjuwelen’ , zoals milieu, zorg en onderwijs. Dit vereist een slimme politiek waarin we synergetisch samenwerken met iedereen die daarin een rol kan spelen. Geen partijpolitiek, maar een beweging!

Als directeur van een basisschool begrijp ik maar al te goed, dat onze politiek niet gaat over het NU maar over de maatschappij die onze kinderen gaan ervaren. Dat vereist visie, creativiteit en gedurfde standpunten t.o.v. de vraagstukken van deze tijd: arbeid versus automatisering, zorgzaamheid voor elkaar, vluchtelingenproblematiek,  de groeiende ongelijkheid, en natuurlijk ons milieu.

Wat mij betreft staat GroenLinks voor slim, fris, en effectief. Tijd voor actie!