Op initiatief van Bram Leeuwenkamp starten we met een Platform Sociaal Domein. We gaan graag regelmatig met inwoners in gesprek over thema’s op dit gebied. Van betrokken burgers en mantelzorgers tot professionals: iedereen is welkom, ook niet-leden. De eerste bijeenkomst - woensdag 20 februari - heeft als thema welzijnswerk en wijkteams.

 

Zorg, welzijn, onderwijs, gezondheidszorg, jeugdhulp, opvoeding, inburgering en sociale activering: dit alles valt onder het sociaal domein en de gemeente heeft er veel zorgtaken bij gekregen.

Tijdens de eerste bijeenkomst willen we graag verkennen wat we als fractie en betrokken inwoners voor elkaar kunnen betekenen. Samen onderzoeken of we binnen de bestaande kaders met ideeën kunnen komen voor gemeentelijk beleid dat goed en/of beter is voor (kwetsbare) stadsgenoten.

Deze eerste avond staat in het teken van het welzijnswerk (Indebuurt033) en de wijkteams in Amersfoort: waar knelt het, wat zijn de uitdagingen en waar liggen kansen binnen het welzijnswerk en de wijkteams.

Aanwezig zijn? Stuur een mailtje naar Bram Leeuwenkamp. Ook kunt u hem mailen over andere vragen of kwesties binnen het sociaal domein waarvoor u graag aandacht wil.

De avond over wijkteams en welzijnswerk op 20 februari start om 19:30 en vindt plaats op het Oude Stadhuis van Amersfoort.